کلینک تخصصی سرطان پردیس
سرطان سینه و هر آنچه که درباره سرطان پستان باید بدانید
سرطان سینه یا سرطان پستان یکی از انواع سرطان است که این نوع سرطان از پستان آغاز می شود. سرطان هنگامی آغاز می شود که رشد سلول ها از کنترل خارج شود. سلول های سرطانی پستان معمولاً توموری را تشکیل می دهند که معمولاً به واسطه اشعه ایکس دیده می شود یا به صورت توده احساس می شود. درک این نکته بسیار مهم است که اغلب توده های پستان خوش خیم هستند و سرطانی و بدخیم نیستند. تومورهای غیرسرطانی پستان رشد غیر طبیعی دارند، اما خارج از پستان پخش نمی شوند. آنها تهدید کننده زندگی نیستند، اما برخی از توده های خوش خیم پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش می دهند.
برای تعیین خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان و اینکه آیا ریسک ابتلا به سرطان را در آینده تحت تأثیر قرار خواهد داد، بایستی هر توده سرطانی یا تغییرات ظاهری در شکل ظاهری پستان، توسط متخصص مراقبت های پزشکی چک و بررسی شود. پیش از این در مورد اینکه سرطان چیست، روش های تشخیص و روش های درمانی آن صحبت کردیم. این مطلب را به سرطان سینه اختصاص دادیم و در ادامه، به مباحث زیر خواهیم پرداخت:
- سرطان سینه چگونه شروع می شود؟
- سرطان سینه از کدام قسمت بدن آغاز می شود؟
- چگونه سرطان سینه در بدن پخش می شود؟
- سرطان سینه چه نشانه ها و علائمی دارد؟
- علت سرطان سینه چیست و معرفی راههای کاهش ریسک ابتلا
- عوامل موثر در بروز سرطان سینه چه مواردی هستند؟
- چه روش هایی برای تشخیص سرطان سینه وجود دارد؟
- روش های درمانی سرطان سینه چه مواردی هستند؟
کلینیک پردیس شیراز (انستیتو کانسر پردیس) بزرگترین مرکز پزشکی تشخیص و درمان سرطان در جنوب کشور است که در زمینه های مختلف پیشگیری و درمان سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و ... خدمت رسانی می کند. همچنین این مرکز به عنوان یکی از بهترین مراکز تصویر برداری شیراز، خدمات متنوعی از جمله سی تی اسکن کنسر، سونوگرافی، رادیولوژی، ماموگرافی و سنجش تراکم استخوان را ارائه میدهد. جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره 07191003888 و یا صفحه تماس با ما، با مجموعه درمانی پردیس در ارتباط باشید.
سرطان سینه چگونه شروع می شود؟
تغییر یا جهش در DNA می تواند باعث شود سلول های طبیعی پستان به سلول های سرطانی تبدیل شوند. برخی از تغییرات DNA از طریق والدین منتقل می شود (وراثتی) و می توانند ریسک ابتلا به کانسر سینه را افزایش دهند. سایر عوامل مرتبط به سبک زندگی، از قبیل آنچه شما می خورید، به چه میزان ورزش می کنید و ... می توانند احتمال ابتلا به این سرطان را افزایش دهند. اما هنوز به طور دقیق مشخص نیست که چگونه برخی از عوامل ریسک باعث تبدیل سلول های طبیعی به سرطانی می شوند. به نظر می رسد هورمون ها نقش مهمی در بسیاری از موارد سرطان پستان دارند، اما چگونگی وقوع این اتفاق همچنان به طور کامل درک نشده است. به طور کلی می توان علت شروع سرطان را موارد زیر برشمرد:
تغییرات یا جهش ژنتیکی: برخی جهش های DNA از طریق والدین به ارث رسیده یا به شما منتقل می شوند. این بدان معنی است که هنگام تولد، جهش ها در تمام سلول های شما وجود دارد. برخی جهش ها می توانند خطر ابتلا به برخی سرطان ها را به شدت افزایش دهند.
پروتوآنکوژن ها Proto-oncogenes: پروتوآنکوژن ها ژن هایی هستند که به رشد طبیعی سلول ها کمک می کنند. پروتوآنکوژن ها در صورت تغییر یا تکثیر به یک ژن بد تبدیل می شوند که در صورت خارج شدن از کنترل، می توانند منجر به سرطان شوند. این ژن بد، آنکوژن نامیده می شود.
ژن های سرکوب کننده تومور: ژن هایی هستند که تقسیم سلولی را کند می کنند. در صورتی که این ژن ها درست کار نکنند می توانند منجر به سرطان شوند.
تغییر ژن های وراثتی: برخی از جهش های ارثی DNA به طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهند و منجر به سرطان هایی می شوند که در برخی خانواده ها در جریان هستند.
تغییر ژن های اکتسابی: اغلب جهش های DNA در کانسر پستان، در طول زندگی زنان اتفاق می افتد تا اینکه به آنها به ارث رسیده باشد که ممکن است علت آن تشعشعات یا مواد شیمیایی باشد.
سرطان سینه از کدام قسمت بدن آغاز می شود؟
این سرطان می تواند از بخش های مختلف سینه آغاز شود.
- اغلب سرطان های پستان از مجاری حمل شیر به نوک پستان شروع می شوند که به آنها سرطان مجرایی یا داکتال گفته می شود.
- برخی از آنها از غدد تولید کننده شیر آغاز می شوند که سرطان لوبلار یا تهاجمی نامیده می شود.
- انواع دیگری از سرطان پستان نیز همانند تومورهای فیلودس یا آنژیوسارکوم، زیاد رایج نیستند.
- تعداد محدودی از سرطان ها در بافت های دیگر پستان آغاز می شوند. این سرطان ها سارکوم یا لنفوم نامیده می شوند و در واقع به عنوان سرطان پستان تصور نمی شوند.
برخی از انواع سرطان پستان ممکن است سبب ایجاد توده در پستان شوند. می توانید با مطالعه نشانه ها و علائم سرطان وضعیت خود را در مورد این بیماری بهتر بررسی نمایید. اغلب سرطان های پستان قبل از اینکه احساس شوند و پیش از بروز علائم، در ماموگرافی غربالگری پستان در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند.
انواع مختلفی از کانسر سینه وجود دارد که از بین آنها، مواردی مانند کارسینومای غیرمهاجم مجرایی (DCIS) و کارسینومای تهاجمی رایج تر هستند و برخی دیگر همانند تومورهای فیلودس و آنژیوسارکوم کمتر در بیماران مشاهده می شوند. پس از انجام نمونه برداری، سلول های سرطانی پستان برای پروتئین هایی به نام گیرنده های استروژن، گیرنده های پروژسترون و HER2 مورد آزمایش قرار می گیرند. سلول های تومور نیز در آزمایشگاه مورد بررسی قرار می گیرند تا مشخص شود سرطان در چه مرحله ای است. پروتئین های خاص موجود و تعیین درجه تومور، در تصمیم گیری برای گزینه های درمانی کمک می کند.
چگونه سرطان سینه در بدن پخش می شود؟
هنگامی که سلول های سرطانی وارد خون یا سیستم لنفاوی می شوند و به قسمت های دیگر بدن منتقل می شوند، سرطان گسترش می یابد. سیستم لنفاوی شبکه ای از عروق لنفاوی است که در سرتاسر بدن وجود دارد و گره های لنفاوی را به هم وصل می کند. مایع شفاف درون عروق لنفاوی، تحت عنوان لنف، حاوی مواد فرعی و مواد زائد و همچنین سلول های سیستم ایمنی است. عروق لنفاوی مایع لنفاوی را به دور از پستان حمل می کنند. در مورد کانسر پستان، سلول های سرطانی می توانند وارد عروق لنفاوی شده و در غدد لنفاوی شروع به رشد کنند. اغلب رگهای لنفاوی پستان در نواحی زیر تخلیه می شوند:
- گره های لنفاوی زیر بازو
- گره های لنفاوی اطراف استخوان ترقوه و غدد لنفاوی زیر استخوان ترقوه
- غدد لنفاوی داخل قفسه سینه (غدد لنفاوی پستانی داخلی)
اگر سلول های سرطانی به غدد لنفاوی شما سرایت کرده باشند، احتمال بیشتری دارد که سلول ها بتوانند از طریق سیستم لنفاوی به قسمت های دیگر بدن منتقل شوند. هر چه غدد لنفاوی بیشتری با سلول های سرطانی پستان وجود داشته باشند، احتمال ابتلا به سرطان در بخش های دیگر بدن بیشتر می شود. به همین دلیل، یافتن سرطان در یک یا چند غدد لنفاوی اغلب بر برنامه درمانی شما تأثیر می گذارد. معمولاً برای تشخیص سرطان سینه، نیاز به جراحی برای برداشتن یک یا چند غده لنفاوی دارید. با این وجود، تمام زنان مبتلا به سلول های سرطانی در غدد لنفاوی خود، متاستاز ایجاد نمی کنند و ممکن است برخی از زنان بدون هیچ سلول سرطانی در غدد لنفاوی، بعداً متاستاز ایجاد کنند.
سرطان سینه چه نشانه ها و علائمی دارد؟
دانستن اینکه پستان ها در حالت عادی چگونه باید باشند، بخش مهمی از سلامتی پستان است. اگر چه انجام تست های غربالگری سرطان سینه به طور مداوم برای تشخیص این سرطان مهم است، ماموگرافی ها هر نوع کانسر سینه ای را پیدا نمی کنند. بنابراین، بسیار مهم است که از تغییرات پستان خود آگاه باشید و علائم سرطان سینه را بدانید.
شایع ترین علامت کانسر پستان، وجود توده جدید است. یک توده سخت بدون درد که لبه های نامنظمی دارد، احتمال بالاتری دارد که سرطانی باشد، اما توده های سرطانی سینه می توانند نرم یا گرد نیز باشند. آنها حتی می توانند دردناک باشند. بسیار مهم است که هر نوع توده یا تغییراتی در پستان توسط متخصص چک شود.
سایر نشانه های احتمالی سرطان سینه:
- تورم تمام یا قسمتی از پستان (حتی اگر توده ای حس نشود)
- حفره حفره شدن پوست (گاهی اوقات شبیه به پوست پرتقال به نظر می رسد.)
- درد پستان یا نوک پستان
- تو رفتگی نوک پستان
- قرمز شدن، پوسته پوسته شدن یا ضخیم شدن نوک پستان یا پوست سینه
- ترشح نوک پستان
- گره های لنفاوی متورم (گاهی اوقات کانسر پستان می تواند به غدد لنفاوی زیر بازو و یا اطراف استخوان ترقوه گسترش یابد و باعث ایجاد توده یا تورم شود، حتی قبل از اینکه تومور اصلی در پستان به اندازه کافی بزرگ شود تا حس شود.)
اگرچه هر یک از این علائم می تواند به دلیل موارد دیگری غیر از کانسر پستان ایجاد شود، در صورت وجود آنها بایستی به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا علت آن را پیدا کنید. توجه داشته باشید که آزمایش های غربالگری و ماموگرافی کمک می کنند تا قبل از بروز هر گونه علائم، سرطان پستان را هر چه سریع تر کشف کنید و شانس بیشتری برای درمان داشته باشید.
علت سرطان سینه چیست و معرفی راههای کاهش ریسک ابتلا
بسیاری بیماران از پزشک خود می پرسند که چرا به سرطان پستان مبتلا شده اند و چه کاری میتوانند انجام دهند تا ریسک ابتلا به سرطان را در فرزندان خود کاهش دهند؟ به صراحت میتوان گفت که علت بیماری سرطان پستان هنوز یک راز است و پزشکان به مانند کارآگاهان همچنان به دنبال سرنخ های مبهم و پیچید از علت بروز سرطان سینه هستند. برخی از "سرنخ های" شناخته شده عبارتند از :
- وراثت
- یایسگی دیررس
- منارک(اولین قاعدگی) زودرس
- سن حاملگی بالا
- چاقی
- باردار نشدن
- رژیم غذایی پرچرب
- مصرف قرص های جلوگیری از بارداری و استروژنی که به صورت دارو به بیمار داده میشود
- قرار گرفتن در معرض عکس های رادیولوژی در سن پایین
- سموم موجود در محیط
- الکل
- سیگار و حتی طبقه ی اجتماعی
به عنوان مثال در تحقیقی که از 5 محلهی bay area سانفرانسیسکو صورت گرفت، زنانی که در طبقه ی اجتماعی بالاتر قرار داشتند آمار ابتلای بیشتری به سرطان سینه داشتند. نتایج برخی تحقیقات نشانگر وجود رابطه بین فاصله ی زمانی بین اولین قاعدگی تا یایسگی و احتمال بروز سرطان است بطوریکه در زنان مبتلا به سرطان فاصله ی اولین قاعدگی تا یایسه شدن زیادتر بوده است و به معنای ساده تر زنانی که مدت زمان بیشتر در معرض هورمونهای زنانه قرار گرفته اند، احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنها بیشتر است.
در تحقیقی دیگر نتایج نشان دهنده وجود رابطه معنادار بین شروع زود هنگام مصرف قرص های جلوگیری قبل از 25 سالگی و نیز استفاده طولانی مدت از این قرصها قبل از اولین بارداری و احتمال بروز سرطان پستان بوده است. حال میتوان دلیل گسترش ابتلا به سرطان سینه در سال های اخیر را در افزایش میزان مصرف قرص های جلوگیری، سیگار، الکل و هم چنین رژیم های غذایی پرچرب (مثل فست فودها) و نیز افزایش سن حاملگی زنان دانست. علاوه بر این، موارد گسترش و پیشرفت تکنولوژی تشخیصی و تست های غربالگری سرطان سینه در افزایش گزارشات آمار مبتلایان به سرطان پستان بی تاثیر نیست.
عوامل خطر سرطان سینه
عامل خطر می تواند هر چیزی باشد که احتمال ابتلا به سرطان را در شما افزایش می دهد. اما داشتن یک عامل خطر یا حتی بیشتر، به معنای اطمینان از ابتلا به بیماری نیست. در حالی که شما نمی توانید برخی از ریسک فاکتورهای کانسر سینه مانند سابقه خانوادگی و سن و سال را تغییر دهید، اما برخی از فاکتورهای خطر وجود دارند که قابل کنترل می باشند.
ریسک فاکتورهای مرتبط با سبک زندگی: این عوامل خطر شامل مواردی مانند عادت ها و رفتارهای شخصی مانند رژیم غذایی و فعالیت های بدنی می باشد. مواردی مانند تصمیم گیری در مورد فرزندآوری و مصرف داروهای هورمونی نیز در این زمینه اثرگذار است. عادت هایی مانند نوشیدن الکل، اضافه وزن و چاق بودن، نداشتن فعالیت های فیزیکی، بچه دار نشدن تا قبل از 30 سالگی، شیر ندادن و جلوگیری از بارداری، هورمون تراپی بعد از یائسگی، ایمپلنت های پستان از فاکتورهایی هستند که می توانند منجر به این نوع سرطان شوند.
ریسک فاکتورهایی که نمی توانید آنها را تغییر دهید: برخی موارد مانند بالا رفتن سن یا تغییرات ژنتیکی خاص وراثتی در کنترل شما نیستند و ریسک ابتلا به کانسر سینه را بالاتر می برند. این موارد خارج از کنترل شامل موارد زیر می شوند:
- زن متولد شدن
- بالا رفتن سن
- تغییرات ژنتیکی خاص وراثتی
- داشتن سابقه خانوادگی در کانسر سینه
- داشتن سابقه شخصی در کانسر سینه
- نژاد و قومیت
- قد بلند بودن
- داشتن بافت متراکم پستان
- برخورداری از شرایط سینه خوش خیم خاص
- شروع زودرس قاعدگی
- یائسگی بعد از 55 سالگی
- داشتن رادیوتراپی روی قفسه سینه
- قرار گرفتن در معرض دی اتیل استیل بسترول (DES)
ریسک فاکتورهایی با تأثیرات ناشناخته بر خطر سرطان پستان: برخی عوامل هستند که ممکن است منجر به کانسر سینه شوند، اما هنوز تحقیقات به طور واضح نشان نداده اند که آیا آنها ریسک ابتلا به کانسر سینه را بالا می برند یا نه، مانند:
- رژیم غذایی و ویتامین ها
- مواد شیمیایی موجود در محیط
- دود تنباکو
- شب کاری
روش های تشخیص سرطان سینه
گاهی اوقات کانسر سینه بعد از پیدایش علائم، کشف می شود. اما زنان زیادی هستند که مبتلا به این سرطان می باشند و هیچ علامتی ندارند. به همین دلیل، غربالگری منظم کانسر پستان، موضوعی بسیار مهم است.
تست های تصویر برداری برای تشخیص سرطان پستان
آزمایش های مختلفی برای تشخیص سرطان پستان وجود دارد. اگر پزشک طی آزمایش، علائمی مبنی بر سرطان پیدا کند و یا نشانه هایی را ببینید که احتمال این نوع سرطان را بدهید، نیاز به انجام آزمایش های بیشتری جهت اطمینان از این موضوع است. آزمایش هایی مانند:
- ماموگرام
- سونوگرافی پستان یا اولتراسوند سینه
- MRI سینه
نمونه برداری
بیوپسی یا نمونه برداری هنگامی انجام می شود که ماموگرافی، سایر آزمایش های تصویربرداری یا معاینات فیزیکی تغییراتی در پستان را نشان دهند. بیوپسی تنها راه مطمئنی است که نشان می دهد آیا سرطان دارید یا نه.
درمان سرطان سینه
اگر تشخیص داده شود که شما مبتلا به کانسر سینه هستید، تیم مراقبتی شما گزینه های درمان سرطان پستان را با شما در میان می گذارند. مهم ترین کار در این مرحله این است که در مورد مزایای هر یک از گزینه های درمانی فکر کنید و خطرات و عوارض جانبی آنها را بسنجید.
درمان موضعی
برخی از درمان ها موضعی هستند، به این معنی که بدون اثرگذاری روی دیگر بخش های بدن، تومور را درمان می کنند. اغلب زنان مبتلا به این نوع سرطان، نوعی جراحی را برای برداشتن تومور تجربه خواهند کرد. بسته به نوع سرطان و پیشرفت آن، ممکن است نیاز به انواع دیگری از درمان نیز داشته باشید، قبل یا بعد از عمل و گاهی اوقات هر دو بار. درمان های موضعی می توانند به صورت جراحی یا رادیوتراپی انجام گیرد.
درمان سیستمیک
داروهایی که برای درمان سرطان استفاده می شوند، روشهای درمانی سیستمیک محسوب می شوند، زیرا می توانند در هر نقطه از بدن به سلول های سرطانی برسند. آنها می توانند از طریق دهان مصرف شوند یا به طور مستقیم وارد جریان خون شوند. بسته به نوع کانسر پستان، انواع مختلفی از درمان های دارویی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد که شامل موارد زیر می باشند:
شیمی درمانی: شیمی درمانی از داروهای ضدسرطانی استفاده می کند که ممکن است به صورت داخل وریدی یا از طریق دهان وارد بدن شود. این داروها از طریق جریان خون حرکت می کنند تا در اکثر نقاط بدن به سلول های سرطانی برسند.
هورمون درمانی: برخی از انواع سرطان پستان تحت تأثیر هورمون ها مانند استروژن و پروژسترون قرار دارند. به درمان هایی که اتصال این هورمون ها به این گیرنده ها را متوقف می کنند، هورمون درمانی می گویند.
درمان هدفمند سرطان: در این روش، داروها مانند شیمی درمانی وارد جریان خون شده و تقریباً به تمام نقاط بدن می رسند و همین امر باعث می شود آنها در برابر سرطان هایی که در نقاط دور دست پخش شده اند، مفید باشند. داروهای هدفمند متفاوت از داروهای شیمی درمانی کار می کنند.
ایمونوتراپی: در این روش، از داروهایی برای تحریک سیستم ایمنی بدن فرد برای تشخیص و از بین بردن سلول های سرطانی استفاده می کنند.
جمع بندی
سرطان سینه یکی از بیماری های شایع در بین زنان است که تشخیص به موقع، مهم ترین و کلیدی ترین راه درمان آن می باشد. بنابراین، شناخت ساختار طبیعی پستان و توجه به هر گونه تغییر در شکل ظاهری آن و مشورت با پزشک متخصص، می تواند نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری داشته باشد. البته توجه داشته باشید که برخی اوقات، از هیچ گونه علائم ظاهری خبری نیست و تنها انجام آزمایش های غربالگری پستان و ماموگرافی در کلینیک غربالگری سرطان پستان می تواند شما را از وجود آن آگاه سازد. بنابراین، داشتن چکاب منظم بهترین راه برای مقابله با این سرطان است. به این امید که این مطلب و توجه به کلیه مطالبی که در مورد علل، نشانه ها، عوامل خطر، راههای تشخیص و درمان این بیماری مطرح شد، در راستای پیشگیری از شدت بیماری و درمان آن موثر واقع شود. خالی از لطف نیست که مطلب راههای پیشگیری از سرطان سینه را در این راستا مطالعه نمایید.
فریبا
بسیار عالی بود
علی قربانی
سلام جناب دکتر متاسفانه پدرم به تازگی متوجه شدیم این بیماری رو داره یکسال همش میگفت دلم درد میکنه ما هم فکر میکردیم از قرص های قنده که میخوره البته همش بهش میگفتیم برو دکتر خودت رو نشون بده که مقاومت میکرد و نمیرفت متاسفانه بیماری اینقدر پیشرفت کرده که به کبد و ریه رسیده البته یک هفته هست که داریم إزمایشات مربوطه رو انجام میدیم سن پدرم حدود65 ساله بنظر شما بهترین کار چیه الان تمام آزمایشات رو میبریم بیمارستان فوق تخصصی بقیع الله ونک آیا این بیماری خوب میشه؟ 09123836377 قربانی
فریبا
بسیار عالی بود
علی قربانی
سلام جناب دکتر متاسفانه پدرم به تازگی متوجه شدیم این بیماری رو داره یکسال همش میگفت دلم درد میکنه ما هم فکر میکردیم از قرص های قنده که میخوره البته همش بهش میگفتیم برو دکتر خودت رو نشون بده که مقاومت میکرد و نمیرفت متاسفانه بیماری اینقدر پیشرفت کرده که به کبد و ریه رسیده البته یک هفته هست که داریم إزمایشات مربوطه رو انجام میدیم سن پدرم حدود65 ساله بنظر شما بهترین کار چیه الان تمام آزمایشات رو میبریم بیمارستان فوق تخصصی بقیع الله ونک آیا این بیماری خوب میشه؟ 09123836377 قربانی
Mina
اطلاعات جامع وکامل بود
رضا درویش نژاد
با سلام مادرم سرطان روده داره متاستاز و کبدش هم درگیره و داره تمام بدنش رو فرا میگیره هر لحظه داره زجر میکشه بخدا زجری رو اون میکشه ماهم کنارش می کشیم واقعا داره درد میکشه اگه کسی راهی چاره ای داره بهم بگه ممنونم شماره تماسم ۰۹۱۸۱۴۱۰۳۸۳ هستش ۲ ساله تهران داره درمان میشه ولی فایده نداشت شیمی درمانی الان دارو گیاهی میخوره
محفوظ الرحمن حبیب
سلام مریض که سرطان روده بزرگ داشته و به کبد انتشار یافته از کدوم غذاها استفاده کند واز چه پرهیز کند . تشکر
کریم گلابی اذر
درست و بدر خور چون خودم مبتلا میباشم
محمود آفرین محمدزاده
با سلام پدرمن ۷۹ سال دارد که اخیرا به علت کاهش وزن با مراجعه به پزشک متوجه کنسر رکتوم شدن پرتو درمانی قبل از جراحی در حال انجام است ۲۵ جلسه هر روز البته در بررسی های انجام شده ظاهراً کبدش درگیر نشده نمیدونم نتیجه میگیریم یا نه نظر شما چیست؟
کریم گلابی اذر
سلام قربانتان دستتون درد نکنه با این مطالب بدرد بخور برای ما بیماران سرطانی ترا خدا بیشتر بفکرمان باشید قیمت دارو های ضد درد بسیار بالاست به مسئولان وزارت بهداشت بگویید
بهار
خیلی خوب بود.جواب همه ی سوالامو گرفتم
هادی حنیفه زاده
باسلام خدمت شما الان سرطان پدر من در مرحله 4 قرار داره و جوری ک دکتر جراحش گفته لگن رو هم درگیر کرده آیا امکان درمان پدرم وجود داره و باید چیکار انجام بدم
پریسا
سلام من۲۱سالمه بیشتراین علائم رو دارم یعنی سرطان دارم الان؟ دکترهم رفتم بدون هیچ ازمایشی گف سندروم تحریک پذیر دارم وسرطان درسن من خیلی نادره
فرنگیس الیاسی
مطالب بسیار مفید بود
محسن دهمرده
با سلام و تشکر مطلب فوق بسیار عالی و پرازنکته های بسیار مهم بود که برای بسیاری از افراد مفید آموزنده میباشد وباعث آگاهی افراد نسبت به کانسر وعلایم ونشانه های آن میباشد به امید روزی که که درآینده بتوان کانسر را درمان کرد... باتشکرفراوان
kgh
ممنون خدا همه مریض ها رو شفا بده
پژمان آقازاده
بسیار مفید و آموزنده، درود بر شما
ارغوان
عالی بود
احمد وظایفی
مطالب بسیارمفیدی بود
ابراهیم تقی نژاد
سلام مطالب ارائه شده پاسخگوی اغلب سوالات ایجاد شده برای بنده بود.سپاس از زحمتی که کشیده اید.
ابراهیم تقی نژاد
سلام مطالب ارائه شده پاسخگوی اغلب سوالات ایجاد شده برای بنده بود.سپاس از زحمتی که کشیده اید.
نیلوفر شریف پور
سلام لطفا بفرمائید چه چیزهایی خورده شود که فرد بیمار پلاستیک رکتوم ، سرطان در بدنش کمتر پخش شود رژیم غذایی مناسب بدهید با تشکر
محیا معصومی جلال
سلام خسته نباشید سرطان روده بزرگ متاستاز کرده و از طریق غدد لنفاوی کبد هم درگیر سرطان شده کبد با شیمی درمانی درمان میشود یا احتیاج به عمل پیوند دارد ؟ یا کلا هیچ امیدی برای بهبودی بیمار نیست؟
آریا زنجانی
درود بسیار مطلب خوبی بود. به امید درمان همه بیماران و پیشرفت بیشتر علم پزشکی در ایران عزیزمان. سپاس.
احمد صبوری
مطالب بسیار عالی و مفید بود. من بیماری سرطان روده بزرگ را در فروردین سال ۹۴ عمل کردم تا زمان شیوع کرونا آزمایش های لازم را با دقت انجام میدادم ولی از شروع کرونا انجام ندادم (بعلت وضع خاص بیمارستان ها) اکنون با متاستاز آن به روده مواجه شده ام سریعا اقدام کرده و تاکنون در بیمارستان ارتش ۱۴ جلسه شیمی درمانی داشته ام آیا میتوانم از دانش و خدمات شما استفاده نمایم؟
احمد صبوری
آیا انستیتو کانسر پردیس شیراز با سازمان خدمات درمانی ارتش همکاری دارد؟
سعیدی
ای کاش دکترها وجدان داشتن و به قسمشون پایبند بودن بیماری که سه سال قسمت شکم درد داسته با دو روز بستری سرم مسکن مرخص نمیکردن و موقعی که به گرید چهار رسید تازه بوسیله تجهیزات تشخیص سرطان بدهند امیدوارم جنبین دکترهایی که کم نداریم به بدترین شکل ممکن از دنیا برن لعنت به همشون
محمد کریمی
عالی
رضا دهقان
سلام یکی از اشنایان من حدود ده سال پیش دچار بیماری سرطان روده شد وبرای درمان و جراحی راهی اتریش شد اما هیچ شیمبی درمانی و ریزش مویی در کار نبود از ده سال پیش همواره تحت نظر پزشک بوده و هر چند ماه یکبار ازمایشات مختلف میده ، هم اکنون بسیار ضعیف ولاغر شده طوری که از وی یکپوست روی استخوان مانده و اکنون از درد کمر رنج میبرد و هر بار برای قضای حاجت مدتی طولانی در دستشویی سپری میکند ایا چند سال دیگر میتوان به زنده بودن وی امید داشت
عسل جون
چرا ننوشتید که اگه درمان نشه چند سال زمان میبره تا بمیریم چقدر درد داره اینارو بنویسید لطفا
فرهاد زمانی
باسلام و خدا قوت جانانه .تشکرات فراوان بخاطر ای مطالب ارزنده . گرانبها .واقعا دست مریزاد ...الهم اشفع کل مریض
فرهاد زمانی
باسلام و خدا قوت جانانه .تشکرات فراوان بخاطر ای مطالب ارزنده . گرانبها .واقعا دست مریزاد ...الهم اشفع کل مریض
فرهاد زمانی
باسلام و خدا قوت جانانه .تشکرات فراوان بخاطر ای مطالب ارزنده . گرانبها .واقعا دست مریزاد ...الهم اشفع کل مریض
راضیه
همسر پسر عموی من از وایتکس برای شستن ظرفها برای ازبین بردن بوی ماهی . پختن تخم مرغ داحل کیسه نایلون فریزر در سماور و کتری . چای درست کردن از همان اب سماور برای خانواده و ریختن آن در فلاکس شوهرش. اب کشیدن ظرفها بدو ن شستن کامل کردن انها با دستبرای ازبین بردن مایع ظرفشویی از ظروف غذا و لیوان ها. در نتیجه برداشت قسمتی از روده ی پسر عمو ده سال پیش. برداشتن سینه ی دخترانش. اخیرا ایجاد زایده در پروستات پسرعمو. البته هرسه نفر واکسن کرونا زدن دخترها در نروژ
رسول پورکاظم
سلام دوستان بعد از دو چله طاقت فرسا تونستم موکلین شفای بیماریهایه صعب العلاج و سرطانی رو بگیرم اینم شمارمه09357046545مشکلی داشتید زنگ بزنید و نگران نباشید
یعقوب محمدی دیوان(سرچ کن)
و عَنْهُ ، بِإِسْنَادِهِ، عَنْ إِبْرَاهِیمَ بْنِ أَبِی اَلْبِلاَدِ ، عَنْ مِهْزَمٍ قَالَ: کُنَّا نُزُولاً بِالْمَدِینَهِ ، و کَانَتْ جَارِیَهٌ لِصَاحِبِ اَلْمَنْزِلِ تُعْجِبُنِی، و إنّی أتیت الباب فَاسْتَفْتَحْتُ فَفَتَحَتِ اَلْجَارِیَهُ فَغَمَزْتُ ثَدْیَهَا، فَلَمَّا کَانَ مِنَ اَلْغَدِ دَخَلْتُ عَلَى أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ السَّلاَمُ فَقَالَ لِی: «یَا مِهْزَمُ ، أَیْنَ کَانَ أَقْصَى أَثَرِکَ اَلْیَوْمَ؟» فَقُلْتُ لَهُ: «مَا بَرِحْتُ اَلْمَسْجِدَ». فَقَالَ عَلَیْهِ السَّلاَمُ: «أ مَا تَعْلَمُ أَنَّ أَمْرَنَا هَذَا لاَ یُنَالُ إِلاَّ بِالْوَرَعِ» . مهزم گوید: ما در هنگامى که وارد مدینه شدیم، در منزلى ساکن گردیدیم صاحب منزل کنیزى زیبا داشت که من بزیبائى او فریفته شدم، در این بین پشت در رفتم و تقاضا کردم در منزل را باز کند، در این هنگام کنیز زیبا در را باز کرد و من بلافاصله از موقعیت استفاده کرده پستان او را فشار دادم. روز بعد که خدمت حضرت صادق علیه السّلام رسیدم فرمود: اى مهزم امروز کجا بودى؟ عرض کردم من در مسجد بودم و از آنجا بیرون نشدم، حضرت فرمود: نمیدانى کسى بولایت ما نمیرسد مگر اینکه تقوى و ورع داشته باشد. بصائر الدرجات ج1 ص243 دلائل الإمامه ج1 ص254 إعلام الوری ج1 ص520 الثاقب فی المناقب ج1 ص413 المناقب ج4 ص226 اثبات الهداه ج4 ص162 مدینه معاجز الأئمه علیهم السلام ج5 ص312 مدینه معاجز الأئمه علیهم السلام ج5 ص313 مدینه معاجز الأئمه علیهم السلام ج5 ص313 بحار الأنوار ج47 ص71 عوالم العلوم ج20 ص207 مستدرک الوسائل ج14 ص272 وب سایت انستیتو ملی سرطان آمریکا: افرادی که رژیم غذایی آنها غنی از غذاهای گیاهی مانند میوه ها و سبزیجات است، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان های دهان، حلق، حنجره، مری، معده و ریه هستند و برخی شواهد نشان می دهد که حفظ رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی نیز باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان های روده بزرگ، پانکراس و پروستات می شود. https://progressreport.cancer.gov/prevention/diet_alcohol/fruit_vegetable#:~:text=People%20whose%20diets%20are%20rich,colon%2C%20pancreas%2C%20and%20prostate.
chunnypep
There was very little known, and they did horrible things to you, a lot surgically, Dr what is priligy dapoxetine It cracked in a move last year