گاهی اوقات، تشخیص سرطان پستان پس از ظاهر شدن علائم سرطان سینه، کشف می شود. اما بسیاری از زنان مبتلا به سرطان پستان هیچ گونه علائمی ندارند. به همین دلیل، غربالگری سرطان پستان بسیار مهم است. پزشکان اغلب از یک سری آزمایش های اضافی برای تشخیص سرطان پستان استفاده می نمایند. آنها ممکن است برخی از بیماران را به متخصصین پستان یا جراح ارجاع نمایند. البته این بدان معنا نیست که بیمار سرطان دارد یا نیاز به جراحی دارد، بلکه این پزشکان در زمینه تشخیص مشکلات پستان متخصص هستند.
از آزمایش های مختلفی برای تشخیص سرطان پستان می توان استفاده کرد. اگر پزشک در آزمایش غربالگری (ماموگرافی) نشانه ای از سرطان پستان پیدا کند یا علائمی داشته باشدی که می تواند به معنای سرطان سینه باشد، به آزمایش های بیشتری نیاز دارید تا از وجود یا عدم وجود سرطان مطمئن شوید. توجه داشته باشید که انواع سرطان سینه، می توانند علائم و نشانه های متفاوتی داشته باشند. پیش از این در مطلبی به راههای تشخیص سرطان سینه اشاره نمودیم، این مطلب را به راههای تشخیص سرطان سینه اختصاص داده ایم.
پرشکان از آزمایش های زیادی برای تشخیص سرطان پستان استفاده می کنند. اما انتخاب روش تشخیص برای هر فرد بسته به نوع سرطان پستان، نشانه ها و علائم، سن بیمار و نتایج آزمایش های قبلی متفاوت است.
کلینیک پردیس شیراز (انستیتو کانسر پردیس) بزرگترین مرکز پزشکی تشخیص و درمان سرطان در جنوب کشور است که در زمینه های مختلف پیشگیری و درمان سرطان، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی و ... خدمت رسانی می کند. همچنین این مرکز به عنوان یکی از بهترین مراکز تصویر برداری شیراز، خدمات متنوعی از جمله سی تی اسکن کنسر، سونوگرافی، رادیولوژی، ماموگرافی و سنجش تراکم استخوان را ارائه میدهد. جهت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر می توانید از طریق شماره 07191003888 و یا صفحه تماس با ما، با مجموعه درمانی پردیس در ارتباط باشید.
آزمایش ژنومیک پیشرفته: آزمایش ژنومیک، یک تومور را در سطح سلولی بررسی می کند تا تغییرات DNA در نتیجه رشد سرطان را جستجو کند. با شناسایی جهشی که در ژنوم سلول سرطانی رخ می دهد، بهتر می توانیم علت تومور و درمان مناسب را دریابیم.
انکوتایپ DX: آزمایش انکوتایپ DX (که آن را آزمایش ژن 21 نیز می نامند) تعیین می کند که آیا شیمی درمانی برای زنانی که در مراحل اولیه سرطان سینه هستند، مناسب است یا نه. همچنین، این تست آزمایشگاهی به ما کمک می کند تا احتمال عود بیماری را تشخیص دهیم. با این اطلاعات، بهتر می توان در مورد سرطان پستان تصمیمات آگاهانه تری گرفت.
ماماپرینت (Mammaprint) + بلوپرینت (Blueprint): تست های آزمایشگاهی ماماپرینت و بلوپرینت برای رمزگشایی ویژگی های خاص یک تومور سینه مورد استفاده قرار می گیرد تا کمک کند بتوانیم یک برنامه درمانی هدفمند را مختص نیازهای فردی هر بیمار تهیه نماییم. ماماپرینت برای تعیین خطر بازگشت سرطان بیمار استفاده می شود. بلوپرینت برای تعیین اینکه کدام یک از جهش های تومور نشانگر رفتار سرطان می باشد، کاربردی است. هنگام استفاده از ماماپرینت، بلوپرینت تومورها را به طور دقیق طبقه بندی کرده و تصویر واضح تری از استراتژی درمان به ما ارائه می دهد.
برخی از بیوپسی های رایج که به پزشکان در تشخیص سرطان پستان کمک می کند، عبارتند از: بیوپسی آسپیراسیون با سوزن ظریف که از یک سوزن بسیار کوچک و ظریف استفاده می شود؛ بیوپسی سوزنی هسته ای که از سوزن بزرگ تر استفاده می شود؛ بیوپسی با هدایت MRI؛ یا بیوپسی جراحی که در آن تمام یا بخشی از یک توده برداشته شده و از نظر سرطان معاینه می شود. آسپیراسیون سوزن ریز و بیوپسی سوزنی هسته ای ممکن است با استفاده از تست های تصویربرداری خاص مانند سونوگرافی، MRI پستان، ماموگرافی یا سی تی اسکن انجام شود.
بیوپسی غدد لنفاوی نگهبان (سنتینل) ممکن است انجام شود تا مشخص شود آیا سرطان به غدد لنفاوی زیر بازو گسترش یافته است یا خیر. یک ماده رادیواکتیو یا یک رنگ، به طور مستقیم زیر پوست پستان تزریق می شود. اولین مجموعه گره های لنفاوی توسط پاتولوژیست جهت بررسی حضور سلول های سرطانی برداشته می شود.
اگر سرطان پستان متاستاتیک ایجاد شود، ممکن است علائمی داشته باشد یا هیچ علامتی نداشته باشد. برخی اوقات این نشانه ها پزشک را به سمت انجام آزمایش هایی برای یافتن سرطان پستان متاستاتیک هدایت می کند. اگر تشخیص داده شود که یک بیمار مبتلا به سرطان پستان موضعی پیشرفته است، آزمایش بیماری متاستاتیک نیز ممکن است انجام شود. رادیولوژی مداخله ای ممکن است از انرژی الکتریکی برای بیماران مبتلا به سرطان پستان با متاستاز کبد، سیستم سونوگرافی اندوبرونشیال (EBUS) برای متاستاز به ریه ها یا کیفوپلاستی برای متاستاز استخوان استفاده شود.
انواع روش های تصویربرداری برای تشخیص سرطان پستان ارائه می دهند، از جمله:
سونوگرافی: این آزمایش تصویربرداری حتی جزئی ترین ناهنجاری ها را در سینه های متراکم تشخیص می دهد و به تعیین اینکه یک توده کیست است یا توده جامد کمک می کند. همچنین، ممکن است از سونوگرافی برای تعیین موقعیت تومور برای راهنمایی دکتر در طول بیوپسی یا آسپیراسیون استفاده شود. به عنوان مثال، در برخی موارد، انکولوژیست های جراحی در طول لامپکتومی از سونوگرافی حین عمل استفاده می کنند تا مرزهای تومور را قبل از برداشتن مشخص کنند.
ماموگرافی: ماموگرافی دیجیتالی تصاویر واضح و دیجیتالی را از پستان ها گرفته و آنها را در معرض تابش کمتری قرار می دهد. به محض دریافت تصاویر دیجیتالی و انتقال به دستگاه ماموگرافی دیجیتالی پیشرفته، رادیولوژیست تصویر را برای تعیین محل و میزان بیماری آنالیز می کند.
این تکنولوژی پیشرفته تشخیص سرطان سینه، پتانسیل پیشرفت های چشمگیری را در تشخیص سرطان پستان ارائه می دهد که شامل دوزهای کمتر اشعه، کاهش میزان فشرده سازی پستان و میزان تشخیص سرطان پستان بهبود یافته می شود. اغلب، پزشکان از ماموگرافی برای یافتن کارسینوم داکتال درجا در مراحل اولیه استفاده می نمایند.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI): با این تکنولوژی، امواج رادیویی تصاویر مقطعی همراه با جزئیات از پستان ها می گیرند. MRI به شناسایی تومورهای پستان که ممکن است در ماموگرافی از دست رفته باشد، کمک می کند.
بیوپسی با هدایت MRI: با این روش مبتنی بر تصویر با کمترین میزان تهاجمی بودن، رادیولوژیست ها از تکنولوژی MRI و نرم افزار هدف گیری استفاده می کنند تا سلول ها را از ناحیه مشکوک در پستان به منظور تشخیص و برنامه ریزی درمانی خارج کنند.
اسکن PER/CT: این تکنیک تصویربرداری هسته ای پیشرفته، توموگرافی انتشار پوزیترون (PET) و توموگرافی محاسبه شده (CT) را در یک ماشین ترکیب می کند. اسکن PET/CT اطلاعاتی را در مورد ساختار و عملکرد سلول ها و بافت های بدن در طول یک جلسه تصویربرداری نشان می دهد. این اسکن تصاویر دقیق و کامپیوتری از سینه ها ایجاد می کند فعالیت غیرطبیعی و محل تومور را مشخص می کند و می تواند ضایعاتی به اندازه 2.8 میلی متر را تشخیص می دهد.
اسکن استخوان: با این آزمایش مشخص می شود آیا سرطان پستان به استخوان پخش شده است یا نه. اسکن استخوان ها با گرفتن عکس، اطلاعات مهمی از جمله مکان متاستاز استخوان را نشان می دهد.
توموسنتز دیجیتال پستان: توموسنتز شبیه به یک ماموگرافی استاندارد است، زیرا از فناوری اشعه ایکس استفاده می کند و همان فشار را روی پستان اعمال می نماید. اما به جای تصویر دو بعدی، تصاویر سه بعدی از چندین زاویه مختلف ثبت می نماید.
با توجه به اینکه هر ساله تعداد زنان زیادی در سرتاسر دنیا درگیر سرطان پستان می شوند، تشخیص زود هنگام این بیماری مهم ترین گام در راستای پیشبرد برنامه های درمانی برای رهایی از این بیماری می باشد. همانطور که در این مطلب ذکر نمودیم، راههای تشخیص سرطان پستان بسته به نوع آن، سن فرد، نتایج آزمایش های قبلی و تشخیص پزشک متفاوت است. انستیتو کانسر پردیس به عنوان یکی از بهترین مراکز غربالگری سرطان سینه در شیراز، جهت ارائه خدمات لازم در راستای تشخیص سرطان سینه با تکنولوژی های به روز و کادر مجرب، در اختیار بیماران عزیز می باشد. به امید آنکه با تشخیص به موقع این بیماری و پیگیری راه های درمان، بهبودی هر چه سریع تر برای همه بیماران حاصل شود.
<p>مجموعه درمانی پردیس شیراز در سال هشتاد وچهار با شعار سلامت نیاز نخست و با هدف ارتقاء سلامت مجموعه درمانی پردیس شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.</p>