با روش های تشخیص سرطان استخوان و چگونگی انجام آنها آشنا شوید

دسته بندی : مقالات مرتبط
schedule 4 سال پیش

اگر چه سرطان استخوان از انواع نادر سرطان می باشد، اما با وجود گسترش بیماری سرطان، احتمال رخ دادن این نوع سرطان نیز رو به افزایش است. پزشکان از آزمایش های مختلفی برای تشخیص سرطان استخوان استفاده می کنند. آنها همچنین آزمایش هایی را انجام می دهند تا بفهمند آیا سرطان از همان ابتدا به دیگر بخش های بدن سرایت کرده است یا نه. به عنوان مثال، ممکن است از آزمایش های تصویربرداری مانند اشعه ایکس، برای تشخیص سارکوم استخوان و کشف گسترش سرطان استفاده شود. آزمایش های تصویربرداری تصاویری از داخل بدن را نشان می دهند. تومورهای خوش خیم و سرطانی معمولاً در آزمایش های تصویربرداری متفاوت به نظر می رسند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

برای اغلب سرطان ها، نمونه برداری تنها راه تشخیص قطعی سرطان است.

اگر چه آزمایش های تصویربرداری ممکن است به تشخیص سارکوم استخوان کمک کنند، برای تأیید نتیحه ممکن است نیاز به نمونه برداری باشد. اگر بیوپسی امکان پذیر نباشد، پزشک ممکن است آزمایش های دیگری را برای کمک به تشخیص پیشنهاد نماید. البته همه تست ها برای همه افراد قابل استفاده نمی باشند. پزشک شما ممکن است این عوامل را هنگام انتخاب آزمایش تشخیص سرطان در نظر بگیرد:

  • نوع سرطان مشکوک
  • علائم و نشانه های بیمار
  • سن و سلامت عمومی شما
  • نتایج آزمایش های پزشکی قبلی

در ادامه، به روش های تشخیص سرطان استخوان و چگونگی انجام آنها خواهیم پرداخت:

روش های تشخیص سرطان استخوان

علاوه بر معاینات فیزیکی، برای تشخیص یا تعیین مرحله سارکوم استخوان می توان از آزمایش های زیر استفاده کرد:

آزمایش خون برای تشخیص سرطان استخوان

برخی تست های های آزمایشگاهی در تشخیص سرطان می توانند موثر باشند. آزمایش های خون یکی از این تست ها می باشد که ممکن است به یافتن سارکوم استخوان کمک کنند. افراد مبتلا به استئوسارکوما یا سارکوم یوئینگ ممکن است سطح بالاتری از آلکالین فسفاتاز و لاکتات دهیدروژناز در خون داشته باشند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که همیشه مقادیر بالا به معنای سرطان نیست. هنگامی که سلول های تشکیل دهنده بافت استخوان بسیار فعال هستند، آلکالین فسفاتاز به طور معمول زیاد است، مانند زمانی که کودکان در حال رشد هستند یا شکستگی استخوان بهبود می یابد.

آزمایش خون برای تشخیص سرطان استخوان

اشعه ایکس و تشخیص سرطان استخوان

اشعه ایکس یکی از آزمایش های تصویربرداری تشخیص سرطان است که راهی برای ایجاد تصویری از ساختارهای داخل بدن با استفاده از مقدار کمی اشعه و روشی موثر برای مشاهده استخوان ها می باشد. اشعه ایکس اغلب می تواند آسیب استخوان های ناشی از سرطان یا استخوان جدیدی را که به دلیل سرطان در حال رشد است ، تشخیص دهد. همچنین، می توانند تعیین کنند که آیا علائم شما علت دیگری مانند شکستگی استخوان (شکستگی) دارد. اگر با اشعه ایکس احتمال ابتلا به سرطان استخوان وجود دارد ، باید به مرکز تخصصی تشخیص و درمان این بیماری ارجاع شوید.

اسکن استخوان

اسکن استخوان ممکن است برای تعیین مرحله سارکوم استخوان مورد استفاده قرار بگیرد. در اسکن استخوان از ردیاب رادیواکتیو برای دیدن قسمت داخلی استخوان ها استفاده می شود. ردیاب به داخل رگ بیمار تزریق می شود. در مناطقی از استخوان جمع می شود و توسط دوربین خاصی تشخیص داده می شود. استخوان سالم در مقابل دوربین سبک تر به نظر می رسد و مناطقی از آسیب مانند مناطقی که توسط سلول های سرطانی ایجاد می شوند، روی تصویر برجسته هستند.

اسکن استخوان برای تشخیص سرطان استخوان

اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT یا CAT) 

سی تی اسکن با استفاده از اشعه ایکس که از زوایای مختلف گرفته شده است، از داخل بدن عکس می گیرد. رایانه این تصاویر را در یک تصویر دقیق و سه بعدی ترکیب می کند که هر گونه ناهنجاری یا تومور را نشان می دهد. از سی تی اسکن می توان برای اندازه گیری اندازه تومور استفاده کرد. گاهی اوقات، قبل از اسکن ماده خاصی به نام کنتراست به بیمار داده می شود تا جزئیات بهتر روی تصویر ارائه شود. این رنگ را می توان به داخل رگ بیمار تزریق کرد یا به صورت قرص یا مایع بلعیده شود.

تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)

این روش از میدان های مغناطیسی، نه از اشعه ایکس، برای تولید تصاویر دقیق از بدن استفاده می کند. از MRI می توان برای اندازه گیری اندازه تومور استفاده کرد. قبل از اسکن، یک رنگ مخصوص به نام ماده حاجب به بیمار داده می شود تا تصویر واضح تری ایجاد شود. این رنگ می تواند به داخل رگ بیمار تزریق شود. از اسکن MRI برای بررسی وجود تومور در بافت نرم اطراف استفاده می شود. MRI نقشه راهی را به جراح ارائه می دهد تا بهترین جراحی سرطان را انجام دهد.

توموگرافی انتشار پوزیترون یا PET-CT اسکن

پت اسکن ممکن است برای تعیین مرحله سارکوم استخوان مورد استفاده قرار گیرد. PET اسکن معمولاً با سی تی اسکن ترکیب می شود و PET-CT اسکن نامیده می شود. با این حال، PET اسکن راهی برای ایجاد تصویر از اندام ها و بافت های داخل بدن است. مقدار کمی از ماده رادیواکتیو به بدن بیمار تزریق می شود. این ماده قندی توسط سلول هایی مصرف می شود که بیشترین انرژی را مصرف می کنند. از آنجا که سرطان تمایل به استفاده فعال از انرژی دارد، بیشتر ماده رادیواکتیو را جذب می کند. سپس یک ماده این اسکنر را تشخیص می دهد تا تصاویری از داخل بدن تولید کند.

نمونه برداری برای تشخیص سرطان استخوان

نمونه برداری برای تشخیص سرطان استخوان

نمونه برداری یا بیوپسی برداشتن مقداری از بافت برای بررسی زیر میکروسکوپ است. آزمایش های دیگر می تواند وجود سرطان را نشان دهد، اما فقط با نمونه برداری می توان تشخیص قطعی داد. سپس یک آسیب شناس نمونه ها را تجزیه و تحلیل می کند. پاتولوژیست پزشکی است که در تفسیر آزمایش ها و ارزیابی سلول ها، بافت ها و اندام ها برای تشخیص بیماری تخصص دارد. اینکه از بیوپسی سوزنی استفاده شود یا بیوپسی برشی، به محل سرطان بستگی دارد.

طی نمونه برداری سوزنی، یک سوراخ کوچک در استخوان ایجاد می شود و یک نمونه بافت با وسیله ای مانند سوزن از تومور خارج می شود. طی بیوپسی برشی، پس از ایجاد برش کوچک در تومور، نمونه بافت برداشته می شود. برخی اوقات ممکن است انجام بیوپسی امکان پذیر نباشد. نوع بیوپسی و نحوه انجام آن در تشخیص و درمان سارکوما مهم است. بنابراین، بیماران باید قبل از انجام بیوپسی، توسط متخصص معاینه شوند. جراح می تواند محل بیوپسی را مشخص کند. با توجه به اینکه سارکوم استخوان غیرمعمول است، لازم است یک متخصص آسیب شناسی، نمونه برداشته شده را برای تشخیص مناسب سارکوم بررسی نماید.

پس از انجام آزمایش های تشخیصی، پزشک شما تمام نتایج را با شما بررسی می کند. اگر سرطان تشخیص داده شود، این نتایج به پزشک در تشخیص سرطان نیز کمک می کند. این مرحله، درجه بندی یا مرحله بندی سرطان نامیده می شود.

جمع بندی

با وجود اینکه سرطان استخوان از انواع نادر سرطان می باشد، با این حال همانند دیگر سرطان ها، آنچه می تواند درمان این بیماری را اثربخش سازد، تشخیص به موقع و زودهنگام بیماری است. در این مطلب، کلیه روش های تشخیص سرطان استخوان را برشمردیم. انجام این آزمایش ها، به تعیین مرحله سرطان کمک می کند و در انتخاب گزینه های درمانی مناسب می تواند اثر بخش باشد. شما می توانید با مراجعه به انستیتو کانسر پردیس شیراز، از تجهیزات پیشرفته و پزشکان حاذق این مرکز درمان سرطان بهره مند شده و در راستای تشخیص به موقع و درمان این بیماری اقدام نمایید.  

نظرات کاربران (0 نظر)
ثبت دیدگاه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
Footer Background
کلینیک پردیس

مجموعه درمانی پردیس شیراز در سال هشتاد وچهار با شعار سلامت نیاز نخست و با هدف ارتقاء سلامت مجموعه درمانی پردیس شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.

لینک های مرتبط

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید


اطلاعات تماس

apartment آدرس : فارس، شیراز، تقاطع باهنر جنوبی انستیتو کانسر پردیس
call شماره تماس : 07191003888

تمام حقوق مادی و معنوی برای کلینیک پردیس محفوظ است طراحی, پیاده سازی و سئو توسط افران