شیمی درمانی استفاده از داروهایی برای درمان سرطان یا از بین بردن سلول های سرطانی است. سالهاست که از شیمی درمانی برای درمان انواع سرطان در کودکان و بزرگسالان استفاده می شود و یکی از رایج ترین روش های درمان سرطان است. داروهای مختلف به روش های مختلفی برای مبارزه با سلول های سرطانی کار می کنند. به عنوان مثال، برخی از آنها توانایی رشد یا تولید مثل سلول های سرطانی را مختل می کنند. به طور معمول، سرطان با استفاده همزمان چند دارو درمان شود. شیمی درمانی ممکن است به تنهایی استفاده شود یا ممکن است در سایر روش های درمانی مانند پرتودرمانی یا جراحی استفاده شود. اینکه شیمی درمانی برای کودکان چگونه انجام می شود و هر یک از داروهای شیمی درمانی چه عوارضی را به دنبال خواهند داشت، موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
شیمی درمانی از رایج ترین راههای درمان سرطان برای کودکان و بزرگسالان می باشد.
در ادامه خواهید خواند:
چرا کودکان به شیمی درمانی نیاز پیدا می کنند؟
کودک شما ممکن است به شیمی درمانی نیاز داشته باشد تا:
شیمی درمانی می تواند برای درمان سرطان بسیار خوب عمل کند. اما در حالی که آنها سلول های سرطانی را از بین می برند، این داروها همچنین می توانند به سلول های سالم آسیب برسانند. آسیب رسیدن به سلول های سالم عوارض جانبی ایجاد می کند. پزشک داروها یا سایر روش های درمانی را برای شما تجویز می کند و برای کاهش عوارض جانبی به شما دستورالعمل می دهد. داروهای شیمی درمانی زیادی وجود دارد. بعضی از آنها بیشتر برای درمان سرطان در کودکان استفاده می شود. عوارض جانبی شیمی درمانی بسته به نوع دارو متفاوت است. در انتهای مطلب، به عوارض جانبی هر یک از داروهای شیمی درمانی برای کودکان پرداخته ایم.
کودک شما ممکن است در بیمارستان، مطب، مرکز یا کلینیک سرطان یا در خانه شیمی درمانی کند. شیمی درمانی ممکن است هر روز، هر هفته یا هر چند هفته انجام شود. درمان به صورت دوره ای انجام می شود و به کودک شما فرصت می دهد تا بین درمان ها استراحت کند و بهبود یابد.
شیمی درمانی را می توان به روش های مختلفی انجام داد. رایج ترین آنها عبارتند از:
دهان. این بدان معناست که به عنوان قرص یا مایع مصرف می شود.
داخل ورید (IV). اگر کودک شما کاتتر یا درگاه ندارد، پرستار یا تکنسین با هر بار درمان یک سوزن در یکی از رگ های فرزند شما قرار می دهد که پس از درمان برداشته می شود. درمان ممکن است چند ساعت طول بکشد.
به صورت تزریق. تزریق به عضله یا زیر پوست وارد می شود.
هنگام شیمی درمانی:
کودک شما ممکن است پس از درمان برای کنترل عوارض جانبی در بیمارستان بماند. همچنین، ممکن است فرزند شما بتواند به خانه خود برود. در این صورت، پزشک یا تیم مراقبتی اطمینان حاصل خواهد کرد که هیچ عارضه جانبی جدی یا واکنشی در آن وجود ندارد. کودک شما ممکن است مانند مدرسه در فعالیت های عادی شرکت کند یا ممکن است به دلیل خستگی یا عوارض جانبی نتواند این کار را انجام دهد. اطمینان حاصل کنید که برای عوارض جانبی احتمالی آماده هستید. اگر فرزند شما علائم جدید یا بدتری دارد با پزشک تماس بگیرید.
عوارض جانبی بوسولفان (از طریق دهان یا IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی کاربوپلاتین (توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی سیس پلاتین (توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی سیکلوفسفامید (از طریق دهان یا IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی سیتارابین (توسط IV یا کانال نخاعی) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی داونوروبیسین یا دوکسوروبیسین (توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی اتوپوزید یا تنیپوزید ( توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی هیدروکسی اوره (از طریق دهان) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی ال-آسپاراژیناز (IV یا به صورت تزریق) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی مرکاپتوپورین (از طریق دهان) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی متوترکسات (از طریق دهان، IV، تزریق یا در کانال نخاع) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی تیوگوانین (از طریق دهان) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی تیوتپا (توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی توپوتکان (از طریق دهان یا IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
عوارض جانبی وین کریستین یا وینبلاستین (توسط IV) می تواند شامل موارد زیر باشد:
شیمی درمانی برای کودکان، یکی از رایج ترین راههای درمان سرطان می باشد. این روش درمانی همانند دیگر درمان های سرطان، می تواند با عوارض جانبی همراه باشد. بنابراین، لازم و ضروری است که پیش از شروع درمان، با پزشک خود در رابطه با عوارض جانبی های احتمالی هر یک از داروهای شیمی درمانی که ممکن است کودکانتان را درگیر کند، مشورت نمایید. شما می توانید با مراجعه به انستیتو کانسر پردیس شیراز، از دانش به روز پزشکان حاذق این مرکز بهره مند شده و در راستای درمان کودکان خود اقدام نمایید.
اگر در جستجوی بهترین دکتر پرتودرمانی در شیراز و بهترین دکتر شیمی درمانی در شیراز هستید ما به شما انستیتو کانسر پردیس را معرفی می کنیم. در این مرکز کلیه خدمات درمانی مرتبط، با بهترین امکانات و تجهیزات توسط تیم پزشکان متخصص و نامی در جنوب کشور انجام می شود.
مجموعه درمانی پردیس شیراز در سال هشتاد وچهار با شعار سلامت نیاز نخست و با هدف ارتقاء سلامت مجموعه درمانی پردیس شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.شهروندان در فضایی به وسعت چهارصد متر مربع و با بخشهای اورژانس، داروخانه و دندان پزشکی در شیراز آغاز بکار نمود.